Bijzondere bijstand

Bijzondere bijstand  is er op gericht mensen te ondersteunen, wanneer zij noodzakelijke kosten moeten maken vanwege bijzondere omstandigheden. Aan de hand van een aantal criteria wordt bekeken of deze kosten echt noodzakelijk zijn en of de kosten vergoed kunnen worden.

Wie kan een beroep doen op bijzondere bijstand?

Iedereen kan in principe  een beroep doen op bijzondere bijstand. Als uw inkomen hoger is dan 110% van de voor u geldende bijstandsuitkering, wordt wel van u verwacht dat u een deel van de noodzakelijke kosten zelf betaalt. U hoeft dus niet een bijstandsuitkering te krijgen om een beroep te doen op aanvullende inkomensondersteuning.

Wat is er veranderd op het gebied van de bijzondere bijstand?

Met de invoering van de Participatiewet wil het Rijk meer maatwerk mogelijk maken en meer kijken naar de individuele omstandigheden.

Wat wordt bedoeld met maatwerk?

Vanaf 1 januari 2015 wordt nog meer dan nu gekeken naar de bijzondere individuele omstandigheden.

Er wordt vanaf 1 januari 2015 uitgegaan van uw situatie om de noodzaak vast te stellen voor het inzetten van individuele bijzondere bijstand. Bij de behandeling van uw aanvraag wordt dan ook gekeken naar uw persoonlijke en uw financiĆ«le situatie, de noodzaak van de kosten en de mogelijkheid de kosten elders vergoed te krijgen.

Net zoals nu is er een inkomens- en vermogensgrens. Als u wilt weten of u een beroep kunt doen op bijzondere bijstand hou dan deze website, de website van Werk & Inkomen Hoeksche Waard en de lokale media in de gaten.

Niet gevonden wat u zocht?

Vul dan het contactformulier in zodat wij u verder kunnen helpen.

U bent hier:Home | Werken & Inkomen | Bijzondere bijstand
Deel deze pagina

Bezoekadres: Waleplein 2, 3291 CZ Strijen 
Postadres: Postbus 5881, 3290 EA Strijen 
E-mail: info@samenmeerHoekscheWaard.nl